Navigation Menu+

Muziekactiviteiten basisscholen

“Muziek in ieder kind”

Muziekschool De Regenboog wil graag een bijdrage leveren aan kwalitatief hoogwaardig muziekonderwijs in het basis- en voortgezet onderwijs. Door de samenwerking aan te gaan met muziekspecialisten als De Regenboog kunnen scholen zich onderscheiden en laten zien dat ze hun leerlingen meer te bieden hebben.

Met dat doel hebben we het project “Muziek in ieder kind” ontwikkeld. Aan de hand van bewerkte en samengestelde leermethodes presenteren wij graag ons muziekactiviteiten aanbod. Ouders van deelnemende scholen kunnen hun kinderen inschrijven via het inschrijfformulier.

Groepslessen na schooltijd

Deze lessen worden gegeven in de vorm van groepslessen van 8-12 kinderen (bij meer aanmeldingen starten we een tweede groep).

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

 • Zangclub (vanaf 8 jaar)
 • Muziektheater (vanaf 8 jaar)
 • Algemene Muzikale Vorming (vanaf 6 jaar)
 • Blokfluitlessen voor kinderen (vanaf 6 jaar)
 • Gitaarlessen voor kinderen (vanaf 6 jaar)

Zangclub

Zingen kan iedereen. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Je stem is een instrument, net als een fluit of een piano, met oneindig veel mogelijkheden om muziek te maken. Hoe klinkt ‘vrolijk’, hoe klinkt de ‘lente’? En hoe klinken ‘vrolijk’ en de ‘lente’ samen?

In deze zangmodule is er aandacht voor het zingen in een groep, improvisatie en stemvorming. Aan de hand van uitnodigende liedjes en improvisatiespelletjes gaan de leerlingen met de vakleerkracht op ontdekkingstocht. De leerlingen worden uitgedaagd om zich creatief te uiten, te luisteren naar elkaar, samen te werken, hun eigen geluid en die van de ander te ontdekken met respect voor elkaars uitingen. Een groot assortiment van liedjes in verschillende stijlen en talen brengt een rijke keuze met zich mee.

Muziektheaterlessen

Deze lessen worden gegeven door Elisabeth Hesemans van castingbureau ElskesKast. Zij geeft aantal workshops van 10 lessen van 1,5 uur. De kosten bedragen 17 euro per kind per les.

Een greep uit het programma:

 • Acteren
  Verschillende facetten komen aan bod, zelfs acteren voor de camera.
 • Improviseren
  Niet denken, maar doen.
 • Spelen met teksten
 • Musical
  Aan het hand van improvisaties schrijven de kinderen hun eigen musicalscènes. Of ze bewerken en/of moderniseren scènes uit een bestaande opera of musical.

Algemene Muzikale Vorming

In de cursus Algemene muzikale vorming (AMV) maken de kinderen kennis met de wereld van muziek. Ze leren luisteren naar ritmes, klanken en melodieën en ze leren bewegen op muziek. Ook leren ze zelf muziek maken op verschillende instrumentjes. De AMV-lessen worden gegeven aan kinderen vanaf 6 jaar.

Gitaarles

De gitaar is een snaarinstrument met een heel oude geschiedenis en is een van favoriete instrumenten in veel stijlen van muziek. Tijdens de lessen maken kinderen kennis met gitaar en de onderdelen ervan. Ze leren specifieke speelvaardigheden en de juiste houding aan te nemen. Ze maken kennis met de brede wereld van muziek: van klassiek tot modern en volksliederen. Leerlingen leren hierbij ook goed naar elkaar te luisteren en samen te werken.

Wel aanbeloven om eigen gitaar aan te schaffen.

Blokfluitles

De blokfluit is een van de oudste instrumenten ter wereld. Al voor de middeleeuwen speelden mensen op blokfluiten. De blokfluit is ook een geschikt instrument voor jonge leerlingen die graag willen experimenteren met muziek. Tijdens de lessen maken de kinderen kennis met de blokfluit. Ze leren specifieke speelvaardigheden en ontwikkelen hun gevoel voor maat en ritme. De kinderen komen in aanraking met verschillende stijlen van muziek.

Wel aanbevolen om eigen blokfluit aan te schaffen.

Inschrijven

Ouders van deelnemende scholen kunnen hun kinderen inschrijven via het inschrijfformulier.

Bent u directeur van een basisschool of school voor voortgezet onderwijs in Abcoude of Amsterdam en geïnteresseerd in het project “Muziek in ieder kind”? Neemt u dan contact op met Oksana Konstantinova: info@muziekschoolderegenboog.nl | 06 – 123 66 774